Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. Izrael

29.4. - 10.5.09

Israel

Na tento výlet jsem čekala hrozně dlouho! A příležitost se naskytla v podobě konference. Opět jsme si přidali pár dní a celkem v této nádherné a zajímavé zemi strávili celkem 12 dní!

.

Já jsem si oživovala vzpomínky staré 19 let, kdy jsem rok pobývala v Jeruzalému a Jiří vlastně částečně také (zem navštívil v r. 93). A stihli jsme toho opravdu hodně!

.

Přiletěli jsme do Tel Avivu, navštívili Jeruzalém, Galileu, poznali Jaffu-staré město T.Avivu. A tohle vše jako součást konference. Také jsem se v T.A. potkala s kamarády, Shlomem a Malkou a také s Tami, kterou jsem naposledy viděla v 91r.

.

A pak už jsme si užívali dovolenou. Odletěli jsme na 5 dní do Eilatu k Rudému moři a začali odpočívat. Moře je nádherně průzračné. Na jeden den jsme se vydali do jordánského skalního města Petra, která je jedním z novodobých Sedmi divů světa. A opravdu si to zaslouží!

Já jsem (jak jinak) navštívila Oceanárium v Eilatu, které mě uchvátilo. Barva a rozmanitost korálů byla ohromující, Velký korálový útes u Austrálie nenabídl tolik!

.

Po pár dnech jsme se začali přesouvat na sever - na noc jsme zastaviliu Mrtvého moře, což byl další výborný zážitek. Nejdříve jsme se podívali na historickou Masadu, kde se našli svitky a pak jsme se koupali v Mrtvém  moři. Byla to paráda, jen tak ležet na vodě....dokonce ani já jsem se nepotopila :-)

.

Den před odletem jsme se vrátili do Jeruzaléma, který byl plný příprav na nadcházející návštěvu papeže. takže trochu rušný a chaotický. Jenže my měli jiné starosti - navštívila jsem rodinu, v které jsem pobývala před 19 lety! A bylo to naprosto úchvatné setkání!

.

Celou dobu jsme si užívali nejen památek, historie, ale také ohromně výborného jídla a vína z oblasti Galilee!

*****

On this trip I was waiting very long! And the opportunity came in the form of conference. Again, we have added a couple of days and we spent in this beautiful and interesting country a total of 12 days!

.

We arrived in Tel Aviv, visited Jerusalm, Galilee, Jaffa-known odl city of T.Aviv. And this all as par of the conference. Also, I was met there with friends, Shlomo, Malka and Tami which I las saw in 91y.

.

And then we had our vacation! We departed to Eilat on the Red Sead for 5 days and began to relax. The sea is beautifully transparent. For one day we went to the rock city of Petra Jordan, one of seven modern wonders of the world. And it really deserves it!

I  (of course) visited the Oceanarium in Eilat, which was perfect! Colors and diversity of corals were amazing, much more nices then we saw at Great Barier reef in Australia!

.

After a few days we started to move north - we spent one night at the Dead Sea, which was another excellent experience. First we visited a historical place Masada, where were founded rolls and then we swim in the Dead Sea! It was great, just lying on the water..even I could do it!

.

The day before departure we returned do Jerusalem, wchich was full of preparations for the forthcoming visit of Pope, so the city was a little bit busy and chaotic. But we have other "worries" - I met my family in which I stayed before 19 years ago! And it was absolutely fascinating meeting!

.

All the time we enjoyed not only monuments and history, but also great food and wine from the Galilee.

 

Náhledy fotografií ze složky 18. Izrael

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář