Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. Seychelles

5. - 16.3. 2010

Seychelles - Praslin

Tahle dovolená byla vážně úžasná!

.

Kamarád Pepa s Francine pozvali pár svých přátel, aby společně s Pepou oslavili narozeniny na ostrově Praslin!

.

Takže, 6.3. se sešli lidé, kteří se mezi sebou téměř neznali: Honza (Pepův syn), Petr and Zlata (Swiss), Rudy and Brigitte (Swiss), Vlado and Liliane (Swiss), Dominique and Sabine (Swiss), Etienne (Swiss) Maurice and Joelle (France).

.

Celá organizace byla perfektní, Pepa se staral co mu síly stačily :-). Každé ráno jsme se sešli na snídani ve vile u moře (tam jsme bydleli m, Pepa s Francie a Vlado s Liliane, ostatní byli rozmístěni v okolí), poté  následoval krátký volný program a pak už měl Pepa něco naplánováno. Každý den jsme se někam vypravili, pěšky, lodí či na kole!

.

Počasí bylo nádherné, i když denně trochu zapršelo, rozhodně nám to nepokazilo náladu.

.

Vše probíhalo bez problémů, resp. na malé výkyvy: napřl Dominique trochu zkolaboval při prvním hornatém přechodu ostrova, Zlata si natáhla stehenní sval, takže téměř celý pobyt prokulhala, mě přepadla mořská nemoc při přejezdu z jednoho ostrova na druhý (to když jsme hodinu zůstaly na moři, protože se porouchal motor), Pepa měl problémy s koleny, Honzovi málem mořská vlna vyhodila rameno...roztomilé, ne?

.

A s Jiřím jsme měli noční zážitek - náhodou jsem se v noci probudila a uviděla prostrčenou ruku oknem do místnosti s drouhou tyčí zakončenou háčkem - pokus zloděje. Ale naštěstí jsem zařvala a on zdrhnul!

.

Večeře jsme trávili také společné, opět ve vile, kde se o nás úžasně celou dobu staral Dick. Jeho rybičky byly opravdu výborné!

.

Dovču jsme si vážně užili a už se těšíme, až Pepa dostaví na Praslinu dům a my se za ním zase podíváme!

******************

This holiday we enjoyed tremendously!

.

Our friend Jo and Francine invited several of their friends to celebrate together with a beautiful birthday on Praslin!

.

So, March 6 met a bunch of people who are themselves among the almost knew: Honza (son of Jo), Petr and Zlata (Swiss), Rudy and Brigitte (Swiss), Vlado and Liliane (Swiss), Dominique and Sabine (Swiss), Etienne (Swiss) Maurice and Joelle (France).

.

The organization was absolutely perfect, every morning we met at the villa by the sea (where we lived we Vlado with Liliane and Pepa with Francine, the others were scattered around), had breakfast together rich, then the free program and then Joe was always something in plan. Every day we set off somewhere, either on foot, by boat or by bike!

.

The weather was absolutely wonderful, although sometimes there were some short showers, but we could survive!

.

Everything went fine in total, with only minor fluctuations - Dominique collapsed at the first crossing the mountainous island, Zlata pulled thigh muscle, so that almost the entire stay limped, I (Hannah) got mad seasick during the crossing from one island to another (we stayed at sea for about an hour, because the engine broke down), Jo has a crook knee, Honza nearly a sprained shoulder when the wave struck him in the sea ..... Cute, huh?

.

And we had a night (with Jiri) experience, when I suddenly woke up and in the room (through the window) was hand of a thief with a long pole with hook ..... fortunately I screamed and he ran away :-)

.

Dinners were spent at the villa for everybody and Dick (local) the whole time took care perfectly for us. Fish were really great!

We enjoyed this vacation very much and now we look forward to visit Praslin again, when Jo will finish his house!

 

Náhledy fotografií ze složky 25. Seychelles

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář