Jdi na obsah Jdi na menu
 


79. Lichtenštejnsko

11. - 15. 9. 2019

Na tento výlet jsme se moc těšili.

Cesta byla částečně "pracovní", a to s některými členy výboru Česko-lichtenštejnskou společností, jejíž je Jiří předseda a po oficiálním programu jsme si pobyt v nádherném knížectví prodloužili.

 

Už podruhé se nám poštěstilo, že jsme byli přijati princem Aloisem na knížecím hradě.  Nádherný zážitek. Během dvou dnů jsme se mimo jiné podívali do budovy parlamentu, sešli se s honorárním konzulem pro ČR Thomasem Zwiefelhoferem (jenž se stal naším přítelem) a užili jsme si spoustu kulinářského umění! ale také jsme zavítali do knížecího vinařství na ochutnávku.

 

A pak jsme si s Jiřím užívali sami. Odjeli jsme do místních hor a ubytovali se ve městečku Malbún. Vyrazili jsme na nádhernou túru, vynechali jsme lanovku a vyškrábali se po svých nahoru. Chvíli nám dělala doprovod Jiřího kamarádka Jitka, která tu žije.

 

Knížectví má 11 vesnic a v každé se pěstuje víno a každé dva roky pořádá vinný festival. Měli jsme štěstí, že se konal zrovna v tyto dny, a navíc Thomas byl jeho prezidentem! Ochutnali jsme spoustu zajímavých vín :-) .

 

Náhledy fotografií ze složky 79. Lichtenštejnsko

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář