Jdi na obsah Jdi na menu
 


druhý Sabbatical /second Sabbatical - 12. Melbourne

10. – 14.12.2007

Tak jsme dorazili do Melbourne, druhého největšího města  Austrálie.A tohle vážně vypadá jako velkoměsto! Je velmi rušné, plné lidí, aut, hluku..ale tak nějak jinak,než v Evropě. Bydleli jsme hned v centru, takže všude bylo blízko.

Trochu jsme se prošli, abychom věděli, co zítra..

 

11.12.  vyjeli jsme na průzkum města místním výletním autobusem a pak i historickou tramvají. Systém „hop on-hop off“ je velmi praktický, dá se vyskočit a zase naskočit kdekoliv. A protože jsme dnes oslavovali (čemuž původní obyvatelé „Aboriginals“ nerozumí, proč oslavujeme, že jsme zase o rok starší…nemají pravdu?), zašli jsme do nejlepšího restaurace se steaky a moc si pochutnali. A taky jsem poprvé zkusila ústřice…bez komentáře J.

12-13.12. podrobněji jsme si prohlédli město, zašli jsme na slavný tenisový stadion  Roda Lavera, kde byly fotky slavných tenistů..bylo příjemné vidět i české tváře…Navrátilová, Lendl,  Korda, Mandlíková …. ale hlavně jsme zašli na úžasný muzikál o transvestitech „Priscilla, královna pouště“..úžasná muzika a kostýmy!

Tady se nám moc líbilo…a zítra odlétáme na Tasmánii!

.

........

We arrived in Melbourne, second largest city in Australia. It is really very big, busy city similar to European cities, full of people, cars, and noise…

We tried to scan the city taking „hop on-hop off“ bus and historical tram and also by foot. Also visited very funny musical „Priscilla, the Queen of the Desert“.

And we went into famous tennis court of Rod Laver, where we could see photos of our famous tennis player.

We liked it here….and tomorrow we are flying to Tasmania!

 

Náhledy fotografií ze složky 12. Melbourne

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář