Jdi na obsah Jdi na menu
 


druhý Sabbatical /second Sabbatical - 16. cestujeme s maminkama /trip with our mums

13. - 25.1.08

Po chvilce klidu v Sydney jsme se opět vydali na cestu, tentokrát i s maminkama.

.

13.1. - celodenní výlet ze Sydney do blízkých Blue Mountains (počasí pod mrakem, pár vyhlídek)

.

14.1. - opouštíme Sydney podél východního pobřeží směrem k jihu, zatavujeme na několika místech, porojíždíme druhým nejstarším národním parkem na světě a přenocováváme v městečku Batemans Bay.

.

15.1. - pokračujeme směr jihovýchod, opustili jsme New South Wales a vjíždíme do státu Victoria;po cestě opět pár krátkých zastávek,  den končíme v městečku Paynesville (tady už jsme s Jiřím nocovali) - pozorujeme koaly v přírodě.

.

16.1. míříme na západ, zastavujeme v Tarra Bulga National Park (nádherný tropický les), pak sjíždíme do cípu Morington Peninsuly a přeplouváme lodí ze Sorenta do Quenscliffu a končíme v 3. největším městě Victorie, Geelongu. ubytováni jsme v soukromém domě, večer si užíváme při vínečku.

.

17.1. - vydáváme se na jih přímo k pobřeží a zahajujeme prohlídku Great Ocean Road, přesně opačným směrem, než jsme absolvovali s Jiřím. Maminkám se pobřeží moc líbí, akorát jsou trochu nervózní z much...a to nezažily to co my :-) Noc trávíme v Port Campbellu (jako my před časem).

.

18.1.- doprohlédli jsme si konec GOR za městem a pak míříme na sever do města Ballarat, které bylo na přelomu minulého století "zlatým centrem". A na struktuře města je vidět, že bylo, a je stále, bohaté. Prohlédli jsme si jakýsi skanzen, vesničku, jak setu žilo v době největší slávy, viděli jsme jak se těží zlato, mohli jsme si i "zarejžovat".

.

19.-22.1. - tyto dny trávíme v Melbourne, které se maminkám líbilo (i když stále vede Sydney). Dokonce se tu pohybovaly i bez nás. Naprosto neplánovaně jsme se ocitli na dvou zápasech Australia Open, nabídka byla lákavá. Dostali jsme lístky do Rod Laver Areny a sledovali boj Vaidišové v. Serena W. a další den Berdycha v. Federer! Naprosto ojdinělý zážitek! Jinak tenis sledujeme velmi pozorně všichni po večerech.

.

22.1. - pokračujeme přes Great Alpine road do městečka Bright (opět jsme tu s Jiřím podruhé), ochutnáváme vínečka a pak vystupujeme na nejvyšší horu Bufalo nat.parku - the Horn (1734m).

.

23.1. - přejíždíme do hlavního města Austrálie Canberry (takže opouštíme Victorii a vjíždíme do malého prostoru Australian Capital territory). Naprosto nezajímavé, nudné město. je vidět, že bylo vytvořeno uměle. věkový průměr je tu 30 let a téměř veškeré obyvatelstvo pracuje pro vládu. Rychle jsme prolítli budovu nového parlamentu, která vypadá jako něco mezi krytem a stadionem. fotit se nedá absolutně nic, pokud člověk není ve vrtulníku.

.

24.1. - opět přijíždíme do Sydney a s radostí se jdeme projít, tradičně po nábřeží a k Opeře. Tady to nemá chybu. večer sledujeme tenis, popíjíme vínko - ostatně jako každý večer a maminky balí. Zítra odlétají.

.

.

Myslím, že jsme si cestu všichni užili, i když počasí nám moc nepřálo a maminky pochopili, že se může ve 23 stupních "mrznout". najeli jsme celkem 3.272km a Jiří už má za sebou celkem 11.774km!

     

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář