Jdi na obsah Jdi na menu
 


druhý Sabbatical /second Sabbatical - 8. Perth a okolí / Perth and arround

23. – 30.11.07

Z Darwinu jsme přeletěli do západní Austrálie, do Perthu. Konečně zase pořádné město! Byli jsme příjemně překvapeni, Perth se nám líbí. Absolvovali jsme túru městem, ale hlavně jsme zajeli na malinký Rottnest Island, což je zatím to nejlepší co jsme dosud viděli! Ostrov jsme projeli na kolech, celkem asi 30km (vzpomínala jsem na mamku, Jarku a MíluJ ), nádherné pláže, zálivy (celkem 63!), prostě paráda.

.

.

 

A pak jsme se 26.11. vydali na okružní cestu směrem na jih. Celkem jsme najeli 1527 km a 29.11. jsme byli zpět v Perthu.

Nejdříve jsme se zastavili v Busseltonu, kde jsme se potkali s dcerou našich přátel, Denisou, a prošli se po nejdelším dřevěném molu na jižní polokouli (www.busseltonjetty.com.au).

.

Západní pobřeží je vinařskou oblastí, takže jsme dojeli do známé Margaret River a absolvovali nádhernou jednodenní túru po vinařstvích…ochutnali jsme celkem 20 druhů vín, 8 druhů piv při návštěvě pivovaru a navštívili čokoládovnu, sýrovou továrnu a zvěřinovou farmu (což tady znamená jelení) a zakoupili si tu výborný pštrosí a klokaní salámek! Na vinicích jsme si nakoupili nějaké lahve vínka, takže jsme si po večerech užívali!

.

.

 

Taky jsme se podívali na Cape Leeuwin u města Augusta, kde stýká Jižní a Indický oceán. A pak jsme projeli pár národních parků (tady je každý zalesněný porost národním parkem), prošli se korunami nádherných vysokých stromů po zavěšených můstcích (až ve výšce 40m). A pak jsme opustili oblast nádherné přírody a z jihu (z msta Albany) jsme zamířili rovnou na sever k městečku Hyden, kde byla další přírodní atrakce, tzv. Wave rock, neboli skála ve tvaru vzedmuté vlny. Cesta tam i odtud do Perthu byla velmi neutěšená, samé lány obilí, rozlehlé pastviny s ohromnými stády ovcí, sem tam nějaký strom, teplo a šíleně much! Občas jsme potkali tzv. „road train“, doslova „silniční vlak“, což jsou kamiony s několika přívěsy.

.

 

Pro představu  přidávám opět několik foteček.

.

.................

 

We flu from Darwin to Perth, which is very nice and pleasant city. But the best place we have seen till now was small Rottnest Island. We hired bikes and went through the island. That was really beautiful… beaches, bays (all together 63).

.

 

Then we drown to the South, through famous wine region and stopped for 2 days in Margaret River. We took a wine tour, tasted about 20 kind of wine, visited brewery and tasted 8 kind of beer and we also visited chocolate and cheese company and venison farm.

.

 

We continued to the South, stopped at several places, as Cape Leeuwin lighthouse where is the border between South and Indian Oceans and we visited the Tree Top Walk, which is an elevated walkway through ancient tingle trees.

.

Then we went up to the North to see Wave rock, a giant surf-wave shaped rock formed from multicoloured granite.

And finally we are back in Perth; the journey was 1527km long!

.

 

So see some photos!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář