Jdi na obsah Jdi na menu
 


druhý Sabbatical /second Sabbatical - 2. Ayers Rock - Uluru

24. – 27.10.07

Na 3 dny jsme zaletěli do nehostinného vnitrozemí do oblasti Ayers Rock (díky za tip Heleno a Dušane, Desert gardens hotel byl prima). Podnikli jsme dva výlety – na východ slunce u Uluru; kámen jsme pak obešli (9.4km), ale nahoru jsme nevylezli. Nebyli jsme si jisti, jestli je to správné – domorodci si to nepřejí, je to pro ně posvátné místo. Rozhodování nám usnadnil zákaz, protože byl velký vítr.

.

Druhý den jsme podnikli výlet na západ slunce s menšími túrami (velké nešly, protože bylo 37 st. C, a tak jsou trasy uzavřené) a odměnou nám bylo večerní BBQ pod hvězdami se šampaňským!

.

Jen ty východy a západy slunce se tu pozorují trochu jinak, no prostě obráceně! Jsme vzhůru nohama, takže vše probíhalo zády ke slunci a pozorovaly jsme měnící se barvy hory Uluru a pohoří Kata Tjuta.

.

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

.

We flu to Ayers Rock area, that is in the middle of nowhere, a very inhospitable part of Australia.

.

There we joined two trips – first to watch sunrise next to Uluru; we walked around and we did not climb up. The Aboriginals do not want people to do this and also there was very strong wind so the trail was closed.

.

As a second trip we went to watch sunset near Kata Tjuta + we hiked a little bit (there was 37 degree Celsius, so some trails were closed). And as a bonus we had a nice BBQ under star-spangled sky with champagne!

.

But that watching was very funny, because we stand with our back to the sun! So now the world has turned topsy-turvy for us, everything must be upside down! Anyway, here you watch changing colors of the rocks not the sun!

.

 

Náhledy fotografií ze složky 2. Ayers Rock

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář