Jdi na obsah Jdi na menu
 


druhý Sabbatical /second Sabbatical - 4. cestujeme na sever - I. / we take a road up to the north -I.

30.10. - 2.11.07

Tak 30.10. jsme si vypůjčili auto - krásnou Toyotu - a vydali se směr Cairns. Za volant musel Jiří (ač doma je to vždy obráceně), protože já nemám odvahu...osvědčuji se jako navigátor...nikoliv dle mapy, ale říkám např. "pravá nahoru"..což znamená "pravou rukou dej páčku nahoru a blikáš vlevo" apod. Kruháky jsou fakt úžasné! Ale velmi zdárně jsme se vymotali přesnejhorší cestu ze Sydney ven, což je přes ten úžasný most!

.

První nocování jsme měli naplánováno v Nelson BBay (to je městečko v Port Stephenson), což se také povedlo. Ubytování přímo u pláže, dobrá večeře a do hajan...no předtím jsme se trochu podívali i po okolních plážích...

.

31.10.jsme vyrazili dál, zastavili se ještě na Soldiers Point (stále ve Stephenson Portu) a pak zamířili dálnicí č. 1 na sever. V Kempsey nás chytl neskutečný liják, v tomhle bych nedokázala řídit ani doma, natož tady, ale Jiří to zvládl...ale stěrače nestíhaly, nebylo vidět na centimetr!

Na noc jsme dorazili do městečka Coffs Bay, které bylo docela roztomilé. Ale všechna městečka jsou tu v podstatě stejná...jedna hlavní ulice s obchůdky a restauracemi, přístav a pláž. Všichni jsou tu naprosto mimo z pláží a vlastně to jako jediné doporučují coby atrakci...když se Jiří při hledání ubytování ptá na fitnes,bazén ev. beach volejbal, koukají jak zjara...tohle tu nikoho moc nezajímá,oni sice běhají, a to kdekoliv, i po městě, ale to je vše.

.

V Coffs Bay jsme trochu s obtížemi, ale přeci, sehnali prima ubytování,ovšem také jsem se poprvé seznámila s "úžasnými" domácími zvířátky - šváby! Jejich velikost - kolem 6cm - na mě vážně udělala dojem. Byla jsem sice všemi možnými dobrými kamarády upozorňována, ale tahle podívaná byla dost odporná! Noc jsem přežila jen tak tak :-)

.

Celou cestu bylo zajímavé pozorovat okolí...skoro pořád samé farmy plné pastvin s koňmi nebo kravami, všechno tak nějak upravené,  čisté...Na silnicích byly pořád značky upozorňující na výskyt koal a klokanů...marně jsem civěla kolem sebe, foťák připravený :-(, jediné co jsme viděli, byla přejetá koala, a pak i klokan....

.

1.11. jsme se vydali dále, zastavili se v Byron Bay, opět velmi příjemném městečku, čím více na sever, tím více obchůdků, restaurací a turistů. Pak jsme v "dvojměstí" Tweed Heads a Coolangata vkročili do státu Queensland, kde začíná jejich slavné Gold Coast. V plánu bylo zastavit se tu...ale když jsme viděli to "Las Vegas", jeden mrakodrap na druhém, hustá doprava...(Miami je proti tomu poklidná vesnička)...jen jsme znechuceně projeli..tohle není nic pro nás. Rozhodli jsme se že skončíme až v Brisbane.

.

A to jsme také udělali, našli jsme hned (a to bez mapy) hotel Marriott, ubytovali se a druhý den - 2.11. - jsme vyrazili na túrku po městě.

.

Zítra vyrážíme dále, chceme strávit 2 noci v Harvey Bay, odkud podnikneme v nedlěi výlet na (všemi doporučovaný) Fraiser Island !

.

.

30.10. - we have rented a car and took a road up to the North.  For now drives Jiri, I am a little bit afraid to drive on the other side of road.

.

.

First night we spend in small town called Nelson Bay (Port Stephenson). Nothing special just nice beach.

.

.

31.10. – we go up, but weather is not so nice – it is raining cats and dogs!

Today we slept in Coffs Bay, again small city next to ocean.

.

.

Nature around highway is all the time the same – only farms with horses or cows, but very clean and “netly-arranged”.

.

1.11. -  we stopped in Byron Bay, very pleasant townlet and then we continued over „twin-cities“ Tweed Heads a Coolangata  and  there we came into the Queensland state (and set our watches one our back, because they did not change a time here).  There are very nice beaches – Gold Coast – but it looks like Las Vegas, many skyscrapers…so we past a finish our way in Brisbane.

.

.

 

Brisbane is a pleasant city with nice atmosphere (we were accommodated in nice Marriott hotel), so we took sightseeing tour (hop-on,hop-off).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář