Jdi na obsah Jdi na menu
 


13.) 22. 2. - 1. 3. 2014 Brazílie/ Brasil

Tenhle výlet byl báječný! Z BA jsme se přesunuli přes Sao Paulo do města Manaus ležícího uprostřed amazonské přírody. Lze se sem dostat pouze lodí nebo letadlem, žádná silnice do města nevede!

Před plavbou a po ní jsme strávili pár nocí v šíleně rozlehlém hotelu Tropical, takže denně jsme nachodili pár kilometrů jen cestou na snídaně a večeře. Taky tu mají malou mini ZOO.

Nalodili jsme se na loď Iberostar a na 5 dnů vyrazili na řeku Rio Negro, která je největším přítokem Amazonie. Název má opravdu příznačný, voda je úplně černá. Ale jinak je to velmi příjemná řeka, nejsou tu žádní komáři! Řeka v některých místech dosahuje šířky20km, její pH je 4,6 (proto žádní komáři).

Každý den jsme absolvovali 2 přednášky a 2 výlety, buď na pevninu, kde jsme se prodírali pralesem, náš průvodce Jef se záměrně vyhýbal vyšlapaným cestičkám, nebo jsme se vydávali menší lodí po řece objevovat přírodu. Všechno byla neskutečná podívaná! viděli jsme pár kajmanů, spoustu různého ptactva včetně tukana a různobarevných velkých papoušků, ale také bandu opic, které nám naskákali na loď a poskakovali nám po hlavách! Navštívili jsme i domorodé obyvatelstvo, které je při řece trochu civilizovanější. K indiánům do pralesa se lze dostat jen na povolení. úřadů, což není jednoduché. A pak jsou tu ještě kmeny, které nemají s civilizací nic společného a stále žijí primitivně, bez oblečení

Poslední den plavby jsme zajeli kousek za Manaus, kde se obě řeky, Rio Negro a Amazonka, stýkají. Je to zajímavá podívaná, protože řeky se po několik kilometrů nedokáží opravdu spojit, takže je nádherně vidět barevný předěl černé a hnědé. Tenhle úkaz je zapříčiněn naprosto odlišnými vlastnostmi obou řek - Rio Negro má pH 4,6, pluje rychlostí 2km/h, je hluboká v průměru 50m, někde až 100m. Amazonka (která se v Brazílii jmenuje Solimos) má pH 6,8, pluje rychlostí 8km!h a je hluboká až 180m!

Opravdu nádherný zážitek! A před sebou máme malé zastávky v Paraguay a Bolívii!

------------

This trip was fabulous ! From BA we moved through Sao Paulo to Manaus city situated in the middle of the Amazonian nature. You can get there only by boat or plane , no road into nowhere!

Before and after the cruise , we spent a few nights at the Hotel Tropical that was so large, so every day we have walked a few miles a way for breakfast and dinner. There was also a little zoo.

We boarded the ship Iberostar for 5 days cruise and went to the Rio Negro River , the largest tributary of the Amazon River. The water is completely black . But otherwise it's a very pleasant river , there are no mosquitoes ! The river in some places is 20km wide , its pH is 4.6 (hence no mosquitoes ) .

Each day, we took 2 lectures and 2 trips , either to the mainland, where we walked through the forest or we had trips with a small boat along the river to discover nature. Everything was incredible spectacle ! We saw a couple of caimans , lots of different birds , including a toucan large multicolored parrots, but also a bunch of monkeys that jumped on the boat and bounced over the heads of us ! We also visited the indigenous population, which is by the river a bit more civilized . The Indians in the forest can be visited only with the permit.of authorities, which is not easy to get . And then there are tribes that have nothing to do with civilization and still live primitively , without clothes

The last day we went sailing just outside Manaus, where the two rivers, Rio Negro and the Amazon, meet. It is an interesting sight, because the rivers for several kilometers fail to really connect, so it's wonderful to see the color divide black and brown. This phenomenon is due to the very different characteristics of the two rivers - the Rio Negro has a pH of 4.6, traveling at 2 km / h, is 50 m deep on average, sometimes up to 100m. Amazon (which in Brazil has different name - Solimos) has a pH of 6.8, traveling at 8 km/h and is deep up to 180 meters!

Really a wonderful experience ! A little ahead we stop in Paraguay and Bolivia !

 
 
 

Náhledy fotografií ze složky 13.) Brasil 22.2. - 1.3.14

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář